[SKARGA] Sol - Wersja do druku +- San Andreas Online | Polski Serwer SA:MP 0.3.7 (http://forum.sao-server.com) +-- Dział: Serwer SA:MP (IP: 51.83.217.86:7754) (http://forum.sao-server.com/forumdisplay.php?fid=68) +--- Dział: Skargi, zażalenia (http://forum.sao-server.com/forumdisplay.php?fid=8) +---- Dział: Rozpatrzone (http://forum.sao-server.com/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: [SKARGA] Sol (/showthread.php?tid=2023) Strony:
1
2
|
RE: [SKARGA] Sol - jachu.tt - 08-May-2020 Ale gosciu tu bardziej chodzi o warna a nie o to co sie stalo w czasie walki. Tak czy siak warn jest nadany nieprawidlowo xD (08-May-2020, 12:38 PM)[GPP]sol napisał(a): Siemka! smiech na sali XDD zlosliwy czy nie zlosliwy, warn jest nadany i tak nieprawidlowo XDDDD RE: [SKARGA] Sol - Tyszax - 08-May-2020 Witam serdecznie. Pofatygowałem się na serwer poczytać /regulamin oraz /kary Jest tam informacja że warn daje się za "trollujący /report lub /pytanie". UPW to nie jest trolujący raport. Przykład trolla to Nesguide2 że dał raport o treści "mam pirackiego windowsa" Moim zdaniem skarga jak najbardziej słuszna, nawet jeżeli repotowanego zdarzenia nie było, to był to konkretny powód, a nie żaden troll. Tak samo jakbym dał raport że ktoś ma aima, a admin by go nie zauważył to co, też warna dostanę bo troll raport? Administrator w tej sytuacji po prostu powinien o tym fakcie poinformować że takiego zdarzenia nie było bądź też użyć clean admin czy jak to tam się u was nazywa i po problemie. https://cdn.discordapp.com/attachments/637966699995594782/708277638443302922/unknown.png RE: [SKARGA] Sol - GBS - 08-May-2020 Siemka! Zacznę od tego że GBS był członkiem mojego gangu. Bardzo chciał tam być, potrafił pisać 3 razy dziennie z prośbami żeby go dodać. W końcu dla świętego spokoju go dodałem i wszystko było dobrze.. do czasu gdy zaczął wszystkim grać na nerwach więc go wyrzuciłem. Opisana przez niego sytuacja działa się dzień lub 2 właśnie po tym gdy od nas wyleciał. Graliśmy wspólnie z gangiem i zabijaliśmy się z innymi w okolicach /ls. Pojawił się tam GBS który po bardzo krótkim czasie napisał 2 raporty pod rząd na różne osoby właśnie z mojego gangu z powodem "upw". Pomyślałem sobie że skoro ja jestem jeden a raporty 2 to sprawdzę z perspektywy samego GBSa jak to wygląda poprzez specowanie. Na resztę też nie trzeba było długo czekać, napisał kolejny raport, także na osobę z mojego gangu (konkretnie to GPP.Taha) z powodem upw. Wiecie jak wyglądało to jego "upw"? GBS stał na dachu celując ze snajperki, a taha biegł po ulicy, gdy tahę zasłonił budynek - wtedy właśnie pojawił się raport Ta skarga jest tylko i wyłącznie "zemstą", "odwetem" za to że wyrzuciłem go z gangu EDIT: PS. Może powinienem był napisać "złośliwy", zamiast "nieprawidłowy" raport i wtedy by było wszystko jasne, mój błąd Zacznę od tego że, przed warnem napisałem pierwszy report o "UPW" I z tego co pamiętam, to Taha Dostał Jail'a od Waifu, jak wyszedł z tego więzienia tepnął się na /LS, I zaczął biec na most. Ja stojąc na dachu widząc most, zacząłem w niego strzelać. Jak taha Mnie zauważył oddał mi jeden czy dwa strzały, po czym dostał ode mnie strzał i zostało mu mało HP, i wtedy się schował za budynek, i się uleczył. RE: [SKARGA] Sol - PrezesSzymon - 08-May-2020 W tej sprawie bez nagrania raczej się nic nie da rozstrzygnąć, nikt nie będzie pewności co do tej sytuacji poza osobami które w tym uczestniczyły. Zakładając, że podczas strzelaniny Taha uciekał, może być to możliwe jeżeli już był na pozycji przegranej, bo doskonale wiem, że mają ze sobą na pieńku i zabicie jednego przez drugiego jest jak upokorzenie. W tym przypadku za report powinien być oczywiście Jail. A teraz Zakładając, że GBS stał na dachu, a Taha sobie biegał w zasięgu jego snajperki, to na pewno nie łatwo było go zauważyć tym bardziej, że ma zazwyczaj invisible, Lampard napisał, że za report nie daje się warna i słusznie, ale to, że to już któryś nie prawidłowy report z rzędu, warn okazuje się słuszny. Na tyle co znam Tahe lubi się strzelać i jest w tym dobry, na pewno lepszy ode mnie :P UPW gracze mogą różnie interpretować. Moim zdaniem ani Sol, ani GBS nie powinni mieć z tego wyciągniętych konsekwencji, gdyż sprawa nie jest jasna, a to byłoby korzystne dla obu stron. Najlepiej by było jakby akcja ta, która miała (wczoraj?) miejsce była nagrywana, niestety nie da się przewidzieć co się wydarzy. RE: [SKARGA] Sol - Tyszax - 08-May-2020 To jeszcze raz się wypowiem. Nie ma sensu analizować tego czy to miało miejsce czy nie. Powtarza się taki raport przez jednego gracza - admin prosi go o nagranie bosteda. Nie dostanie go, a raport się pojawia wtedy jak najbardziej można takiego warna dać. Upw raczej jest zgłaszana po fakcie, więc praktycznie niemożliwym jest tego sprawdzenie. Raport nie był żadnym trollem, warn nie jest słuszny. W tej sytuacji admin powinien być ukarany za nieprawidłowo nadanego warna. Dziękuję i pozdrawiam. RE: [SKARGA] Sol - nocr - 08-May-2020 (08-May-2020, 13:33 PM)PrezesSzymon napisał(a): W tej sprawie bez nagrania raczej się nic nie da rozstrzygnąć, nikt nie będzie pewności co do tej sytuacji poza osobami które w tym uczestniczyły. co ma do rzeczy czy zrobił upw czy nie? warn jest nadany nieprawidłowo XDD RE: [SKARGA] Sol - PrezesSzymon - 08-May-2020 (08-May-2020, 13:39 PM)nocr napisał(a):(08-May-2020, 13:33 PM)PrezesSzymon napisał(a): W tej sprawie bez nagrania raczej się nic nie da rozstrzygnąć, nikt nie będzie pewności co do tej sytuacji poza osobami które w tym uczestniczyły. Na serwerze jest wiele osób, a od jednej osoby reporty ciągle przychodziły, a wyobraź sobie jakby tak każdy miał pisać po 2-3 raporty w niewielkim odstępie czasu albo chociaż po jednym to admini by się chyba za głowe złapali i wyszli :D Nadal przy swoim stanowisku: Sol bez skargi, a GBS bez Warna :) RE: [SKARGA] Sol - KillThem - 08-May-2020 "Powód skargi: Warn za nieprawidłowy report" Nie twórzmy kolejnej burzy czy UPW miało miejsce, czy nie, gdyż nie o tym jest owa skarga. Punkt II ppkt 13 regulaminu mówi: Zabrania się używania reportów w celach humorystycznych. Raport "UPW - ucieczka przed walką" nie jest reportem humorystycznym ani trollującym nawet jeśli nie miał miejsca w grze. Reporty o aimach czy innych cheatach również mogą być wyssane z palca, a od tego właśnie jest report, aby danego gracza sprawdzić. Jeśli gracz nie popełnia danego "wykroczenia", to informujmy o tym nadawcę reportu choćby na /pm. Nie powinno się karać gracza warnem tylko dlatego, że drugi raz z rzędu dał report na UPW. Reasumując - w mojej opinii warn został nadany niesłusznie. Czekamy na decyzję H@. RE: [SKARGA] Sol - Jemo - 08-May-2020 Skarga zatwierdzona. Sol otrzymuje ostrzeżenie. Warn został niesłusznie przyznazny. Report był poprawny. W przypadku jeśli taka sytuacja nie ma miejsca, nie nadaje się warna. Czasami gracze mają konkretną sytuacje na myśli, której nie widać od razu na specu. W takiej sytuacji należy się spytać gracza poprzez prywatną wiadomość. W przeciwnym wypadku musielibyśmy warnować także za reporty za aimbota, które okazały się negatywne - a to byłby nonsens. GBS zgłoś się do jednego z Vice Head-Adminów lub do mnie w grze w celu usunięcia warna. |